Lördag 15 juni – Grillkväll med Scan

Grillkväll Uppsala

Kock Robert Löfqvist gästar Restaurang Håmö Gård och Matguilden. Tillsammans med våra kockar lagar Robert upp en femrättersmeny i fransk tappning, där hängmörad premium ryggbiff spelar huvudrollen. Robert håller även skola i hur du kan tänka när du väljer kött i butiken.

Vår kompis Figge från TOMP Beer, Wine and Spirits kommer förbi och snackar miljö och hållbarhet inom vinproduktionen. Dagen till ära passade Figge och Martin även på att sätta ihop ett dryckespaket med viner som matchar varje rätt.

Kvällens meny:

Snacksservering

Handskuren Iberico Skinka

oliver och cornichons

Förrätt

Caesar

grillad romansallad, parmigiano-reggiano, citronmarinerad sardeller och gravad äggula

Mellanrätt

Grillad Benmärg

halstrad njurtapp, löjrom, friterad schalottenlök, ramslöksolja och vårlöksemulsion samt örtsalt

(Roberts signaturrätt)

Huvudrätt

Grillad Premium Ryggbiff med kappa av svensk mjölkko

svart vitlöksaioli, grillad citronsky och parmesan frites

Dessert

Grannysmithsorbet

med färsk bär och bubblor

 

Vi öppnar dörrarna lö. 18.00 för mingel och barhäng.

Varmt välkomna till Restaurang Håmö Gård den 15 juni!

 

Bokning sker via pop-up-formuläret här på hemsidan eller via martin@matguilden.se.