Lördag 13 juli – Fransk afton med Svenska Kockars förening och Lövsta Kött

Svenska kockars förening tolkar om kökschefens rätter från Paris! Vi serverar en femrättersmeny med premium entrecote av mjölkko, som hängmörats i åtta veckor, från Lövsta Kött. Lövsta kött pratar om lokalproducerat kött och chark och Håkan Eriksson från Aminea Vin och Sprit sätter ihop ett dryckespaket med viner från Bordeaux och Bourgogne.

Detta vill ni inte missa! Boka platser!

Meny

____________________________________________________

Snacksservering

Potatiskrustader

kalvtartar i ostronemulsion toppas med rödbetsgelé, friterad dragon och oxalis

Förrätt

Honungseldad chevré i björkask

med stekt valnötsbröd, korinaderfröpuré, syltade senapsfrön och sommarsallad

Mellanrätt

Gurkrullad i gelé

med gravad torsk, fänkålssås, örtolja och talgstekt brödsmulor

Huvudrätt

Grillad Premium Entrecote av svensk mjölkko

med grillad grönsparris, smörkonfiterad vitlökspuré, sommartryffelsky och pommes anna

Dessert

Blåbärkanapéer

med färsk ricotta, flädersirap, inkokta jordgubbar och isad vitchoklad med havssalt

 

Dryck

Håkan Eriksson från Aminea Vin och Sprit sätter ihop ett dryckespaket med viner från Bordeaux och Bourgogne.